"ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား"
မုန္လာဥနီ - ၈၀ က်ပ္သား
သၾကား - ၄၅ က်ပ္သား
ဂ်ံဳ - ၃၀ က်ပ္သား
အုန္းသီး - ၂ လံုး
ေထာပတ္ - ၁၅ က်ပ္သား
ေျမပဲေလွာ္ - ၁၀ က်ပ္သား
ဆား - ၁ဇြန္း(လၻက္ရည္ဇြန္း)
"ျပဳလုပ္ပံု"
မုန္လာဥနီကို အခြံျခစ္ၿပီး ေရစင္စင္ေဆး၍ သေဘာၤျခစ္ျဖင့္ ျခစ္ထားပါ။
အုန္းသီးကိုျခစ္၍ အုန္းႏို႔ဦးေရ ဖယ္ထား၊
ေျမပဲေလွာ္ကို မညက္တညက္ေထာင္းထား၊ ဂ်ံဳကို ဆန္ကာ ခ်ထား၊
အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္လ်ွင္ ျခစ္ထားေသာ မုန္လာဥနီ၊သၾကား၊ဂ်ံဳ ၊အုန္းသီးဖတ္၊ေျမပဲေလွာ္၊ေထာပတ္၊ဆားစသည္တို႔ကိုထည့္၍ သမေအာင္ ခပ္ဖြဖြေရာနယ္ပါ။ၿပီးလ်ွင္ ဆီသုတ္ထားေသာ ဗန္းထဲသို႔ အထူ တစ္လကၼ မွ တစ္လကၼခြဲအေနထည့္ၿပီး မ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ညႇိပါ။မုန္႔မ်က္ႏွာျပင္ေပၚသို႔ ဖယ္ထားေသာ အုန္းႏို႔ဦးေရ ဖ်န္းၿပီး အထက္မီး၊ေအာက္မီးေပးပါ။ေအာက္မီး အနည္းငယ္သာထည့္ရန္လိုပါသည္။မုန္႔မ်က္ႏွာျပင္ နီေရာင္သန္းလာသည္အထိ အေပၚမီးတင္ပါ။
No comments:
Post a Comment