Sunday, April 22, 2018

မုန္​လာဥနီဆႏြင္​းမကင္​း

"ပါဝင္​ပစၥည္​းမ်ား"
မုန္​လာဥနီ    -    ၈၀ က်ပ္​သား
သၾကား       -   ၄၅ က်ပ္​သား
ဂ်ံဳ               -   ၃၀ က်ပ္​သား
အုန္​းသီး      -    ၂  လံုး
​ေထာပတ္​    -     ၁၅ က်ပ္​သား
​ေျမပဲ​ေလွာ္​    -    ၁၀ က်ပ္​သား
ဆား            -   ၁ဇြန္​း(လၻက္​ရည္​ဇြန္​း)
           "ျပဳလုပ္​ပံု"
မုန္​လာဥနီကို အခြံျခစ္​ၿပီး ​ေရစင္​စင္​​ေဆး၍ သ​ေဘာၤျခစ္​ျဖင့္​ ျခစ္​ထားပါ။
အုန္​းသီးကိုျခစ္​၍ အုန္​းႏို႔ဦး​ေရ ဖယ္​ထား၊
​ေျမပဲ​ေလွာ္​ကို မညက္​တညက္​​ေထာင္​းထား၊ ဂ်ံဳကို ဆန္​ကာ ခ်ထား၊
အားလံုးအဆင္​သင့္​ျဖစ္​လ်ွင္​ ျခစ္​ထား​ေသာ မုန္​လာဥနီ၊သၾကား၊ဂ်ံဳ ၊အုန္​းသီးဖတ္​၊​ေျမပဲ​ေလွာ္​၊​ေထာပတ္​၊ဆားစသည္​တို႔ကိုထည့္​၍ သမ​ေအာင္​ ခပ္​ဖြဖြ​ေရာနယ္​ပါ။ၿပီးလ်ွင္​ ဆီသုတ္​ထား​ေသာ ဗန္​းထဲသို႔ အထူ တစ္​လကၼ မွ တစ္​လကၼခြဲအ​ေနထည့္​ၿပီး မ်က္​ႏွာျပင္​ညီ​ေအာင္​ညႇိပါ။မုန္​႔မ်က္​ႏွာျပင္​​ေပၚသို႔ ဖယ္​ထား​ေသာ အုန္​းႏို႔ဦး​ေရ ဖ်န္​းၿပီး အထက္​မီး၊​ေအာက္​မီး​ေပးပါ။​ေအာက္​မီး အနည္​းငယ္​သာထည့္ရန္​​လိုပါသည္​။မုန္​႔မ်က္​ႏွာျပင္​ နီ​ေရာင္​သန္​းလာသည္​အထိ အ​ေပၚမီးတင္​ပါ။

No comments:

Post a Comment