Wednesday, April 25, 2018

အသား​ေကာက္​ညႇင္​းထုပ္​

     အသား​ေကာက္​ညႇင္​းထုပ္​

 ​ေကာက္​ညႇင္​းဆန္​​ နွစ္​လံုးကို ​ေရစင္​​ေအာင္​​ေဆးၿပီးႏွစ္​နာရီခန္​႔​ေရစိမ္​ထားပါ။ၾကက္​သား(သို႔)ဝက္​သား တစ္​ဆယ္​ငါးက်ပ္​သားကို အ​ေန​ေတာ္​အတံုး​ေလးမ်ားတံုးကာ ၾကက္​သားမႈန္​႔၊ တ႐ုတ္​မဆလာ၊င႐ုတ္​​ေကာင္​းမႈန္​႔၊သၾကားအနည္​းငယ္​၊ဟင္​းခ်က္​ဝိုင္​(မရလ်ွင္​)ရရာအရက္​အနည္​းငယ္​ထည့္​နယ္​ၿပီးႏွပ္​ထားပါ။အသားႏွပ္​ထားစဥ္​​၊​ေရစိမ္​ထား​ေသာ​ေကာက္​ညႇင္​းဆန္​ကို​ေရစစ္​ထားပါ။

       အသားခ်က္​ရန္​ ဆီအ​ေန​ေတာ္​ထည့္​၍ၾကက္​သြန္​နီ၊ၾကက္​သြန္​ျဖဴဆီသတ္​ၿပီးအသားထည့္​၊ၾကာညိဳ ပဲငံျပာရည္​အပ်စ္​အနည္​းငယ္​ထည့္​ၿပီး အသားႏူး​ေအာင္​ခ်က္​ပါ။​ဝက္အူ​​ေ​ခ်ာင္း/ၾကက္အူ​​ေခ်ာင္​းကိုအ​​ေစာင္း​​ေလးမ်ားလွီးျပီးထည့္​ပါ။ေ​ရမက်န္​ပဲဆီျပန္​​သည္​အထိခ်က္​ပါ။အသားႏူးလ်ွင္​ဆီစစ္​ဆယ္​ယူထားပါ။​ေရစစ္​ထား​ေသာ​ေကာက္​ညႇင္​းဆန္​ကို အသားခ်က္​ရာမွက်န္​​ေသာဆီထည့္​၊အသားမႈန္​႔၊တ႐ုတ္​မဆလာ၊ပဲငံျပာရည္​အပ်စ္​၊ငရုတ္​​ေကာင္​းမႈန္​႔ထည့္​ၿပီး သမ​ေအာင္​​​ေရာနယ္​ပါ။

        ​ေကာက္​ညႇင္​းထုပ္​ ထုပ္​ရန္​အတြက္​ ဝါးပိုးရြက္​ကိုက​ေတာ့ပံုစံလုပ္​ၿပီး ​ေကာက္​ညႇင္​းဆန္​ထည့္​၊အသား၊ပုဇြန္​​ေျခာက္​၊သီဟိုဠ္​ေ​စ့၊ငံုးဥျပဳတ္​၊​ေျမပဲဆံ၊ၾကက္အူ​ေခ်ာင္း​ထည့္​ၿပီး ​ေနာက္​ဆံုး​ေကာက္​ညႇင္​းဆန္​ဖံုး၍လံု​ေအာင္​ထုပ္​ရပါမည္​။

        သင္​အူႀကိဳးကိုအ​ေန​ေတာ္​ခြဲၿပီး​ေရစိမ္​ကာ ဆယ္​ႀကိဳးတစ္​ထံုး ထံုးၿပီး​ေကာက္​ညႇင္​းထုပ္​မ်ားခ်ည္​ကာ​ေရ​ေႏြးဆူဆူတြင္​ တစ္​နာရီျပဳတ္​ရပါမည္​။​ ေကာက္​ညႇင္​းထုပ္​မ်ား​ေရ​ေပၚ​ေပၚမ​ေန​ေစရန္​​ေရ​ေႏြးမ်ားမ်ားထည့္​ရန္​လိုပါသည္​။ျပဳတ္​ခ်ိန္​ နာရီဝက္​အၾကာတြင္​ အႏူးညီ​ေစရန္​ အ​ေပၚ​ေအာက္​လွန္​​ေပးရပါမည္​။
  
    
           တစ္​နာရီျပည္​့လ်ွင္​ဆယ္​ယူၿပီး​ ​ေကာက္​ညႇင္​းထုပ္​အတြဲမ်ားကို ခ်ိတ္​ဆြဲကာ ​ေရစစ္​ရပါမည္​။​ေကာက္​ညႇင္​းဆန္​ ႏွစ္​လံုးအား​အသံုးျပဳလ်ွင္​ ​ေကာက္​ညႇင္​းထုပ္​ အ​ေန​ေတာ္​ ဆယ္​ထုပ္​ရပါမည္​။

          အသား​ေကာက္​ညႇင္​းထုပ္​ ထုပ္​ရာတြင္​ ဝါးရြက္​အသံုးျပဳဳ ပါ​က ​အနံ့ကိုပိုမို​ေကာင္​းမြန္​​ေစပါတယ္​။မရလ်ွင္​ ငွက္​​ေပ်ာရြက္​​ေရ​ေႏြး​ေဖ်ာၿပီး ဝါးရြက္​အစား အသံုးျပဳႏိုင္​ပါသည္​။အသား​ေကာက္​ညႇင္​းထုပ္​အား ႏွစ္​သက္​ရာ င႐ုတ္​ဆီ၊ အခ်ဥ္​ရည္​တို႔ျဖင့္​တည္​ခင္​းသံုး​ေဆာင္​ႏိုင္​ပါသည္​။

                        ​ေက်းဇူးတင္​စြာျဖင့္​
                   thinyanant.blogspot.com

No comments:

Post a Comment