အသားေကာက္ညႇင္းထုပ္
ေကာက္ညႇင္းဆန္ နွစ္လံုးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီးႏွစ္နာရီခန္႔ေရစိမ္ထားပါ။ၾကက္သား(သို႔)ဝက္သား တစ္ဆယ္ငါးက်ပ္သားကို အေနေတာ္အတံုးေလးမ်ားတံုးကာ ၾကက္သားမႈန္႔၊ တ႐ုတ္မဆလာ၊င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔၊သၾကားအနည္းငယ္၊ဟင္းခ်က္ဝိုင္(မရလ်ွင္)ရရာအရက္အနည္းငယ္ထည့္နယ္ၿပီးႏွပ္ထားပါ။အသားႏွပ္ထားစဥ္၊ေရစိမ္ထားေသာေကာက္ညႇင္းဆန္ကိုေရစစ္ထားပါ။
အသားခ်က္ရန္ ဆီအေနေတာ္ထည့္၍ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴဆီသတ္ၿပီးအသားထည့္၊ၾကာညိဳ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး အသားႏူးေအာင္ခ်က္ပါ။ဝက္အူေခ်ာင္း/ၾကက္အူေခ်ာင္းကိုအေစာင္းေလးမ်ားလွီးျပီးထည့္ပါ။ေရမက်န္ပဲဆီျပန္သည္အထိခ်က္ပါ။အသားႏူးလ်ွင္ဆီစစ္ဆယ္ယူထားပါ။ေရစစ္ထားေသာေကာက္ညႇင္းဆန္ကို အသားခ်က္ရာမွက်န္ေသာဆီထည့္၊အသားမႈန္႔၊တ႐ုတ္မဆလာ၊ပဲငံျပာရည္အပ်စ္၊ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ထည့္ၿပီး သမေအာင္ေရာနယ္ပါ။
ေကာက္ညႇင္းထုပ္ ထုပ္ရန္အတြက္ ဝါးပိုးရြက္ကိုကေတာ့ပံုစံလုပ္ၿပီး ေကာက္ညႇင္းဆန္ထည့္၊အသား၊ပုဇြန္ေျခာက္၊သီဟိုဠ္ေစ့၊ငံုးဥျပဳတ္၊ေျမပဲဆံ၊ၾကက္အူေခ်ာင္းထည့္ၿပီး ေနာက္ဆံုးေကာက္ညႇင္းဆန္ဖံုး၍လံုေအာင္ထုပ္ရပါမည္။
သင္အူႀကိဳးကိုအေနေတာ္ခြဲၿပီးေရစိမ္ကာ ဆယ္ႀကိဳးတစ္ထံုး ထံုးၿပီးေကာက္ညႇင္းထုပ္မ်ားခ်ည္ကာေရေႏြးဆူဆူတြင္ တစ္နာရီျပဳတ္ရပါမည္။ ေကာက္ညႇင္းထုပ္မ်ားေရေပၚေပၚမေနေစရန္ေရေႏြးမ်ားမ်ားထည့္ရန္လိုပါသည္။ျပဳတ္ခ်ိန္ နာရီဝက္အၾကာတြင္ အႏူးညီေစရန္ အေပၚေအာက္လွန္ေပးရပါမည္။
တစ္နာရီျပည့္လ်ွင္ဆယ္ယူၿပီး ေကာက္ညႇင္းထုပ္အတြဲမ်ားကို ခ်ိတ္ဆြဲကာ ေရစစ္ရပါမည္။ေကာက္ညႇင္းဆန္ ႏွစ္လံုးအားအသံုးျပဳလ်ွင္ ေကာက္ညႇင္းထုပ္ အေနေတာ္ ဆယ္ထုပ္ရပါမည္။
အသားေကာက္ညႇင္းထုပ္ ထုပ္ရာတြင္ ဝါးရြက္အသံုးျပဳဳ ပါက အနံ့ကိုပိုမိုေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။မရလ်ွင္ ငွက္ေပ်ာရြက္ေရေႏြးေဖ်ာၿပီး ဝါးရြက္အစား အသံုးျပဳႏိုင္ပါသည္။အသားေကာက္ညႇင္းထုပ္အား ႏွစ္သက္ရာ င႐ုတ္ဆီ၊ အခ်ဥ္ရည္တို႔ျဖင့္တည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါသည္။
တစ္နာရီျပည့္လ်ွင္ဆယ္ယူၿပီး ေကာက္ညႇင္းထုပ္အတြဲမ်ားကို ခ်ိတ္ဆြဲကာ ေရစစ္ရပါမည္။ေကာက္ညႇင္းဆန္ ႏွစ္လံုးအားအသံုးျပဳလ်ွင္ ေကာက္ညႇင္းထုပ္ အေနေတာ္ ဆယ္ထုပ္ရပါမည္။
အသားေကာက္ညႇင္းထုပ္ ထုပ္ရာတြင္ ဝါးရြက္အသံုးျပဳဳ ပါက အနံ့ကိုပိုမိုေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။မရလ်ွင္ ငွက္ေပ်ာရြက္ေရေႏြးေဖ်ာၿပီး ဝါးရြက္အစား အသံုးျပဳႏိုင္ပါသည္။အသားေကာက္ညႇင္းထုပ္အား ႏွစ္သက္ရာ င႐ုတ္ဆီ၊ အခ်ဥ္ရည္တို႔ျဖင့္တည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါသည္။
ေက်းဇူးတင္စြာျဖင့္
thinyanant.blogspot.com
thinyanant.blogspot.com
No comments:
Post a Comment