မိတ္ေဆြအေပါင္းအသင္းမ်ားရဲ႕ အလႉပြဲ႐ွိရင္ ဘုန္းႀကီးအခ်ိဳပြဲအတြက္ ကြၽန္ေတာ္တကူးတက လုပ္ေပးေလ့႐ွိတဲ့ မုန္႔ပါ။
ကြၽန္ေတာ္တို႔ ျမစ္ဝကြၽန္းေပၚေဒသမွာ
အလြယ္တကူဝယ္လို႔မရတဲ့အျပင္၊ သံဃာေတာ္မ်ားဘုန္းေပးတဲ့အခါမွာ အသစ္အဆန္းျဖစ္ေစတဲ့ ၾကက္သားခႏံုထုပ္ လုပ္နည္းပါ။
အျပင္ၾကက္ဥဖက္ရြက္လုပ္ရန္ ၾကက္ဥ(၆)လံုး၊ဂ်ံ ဳ ထမင္းစားဇြန္း (၁၀)ဇြန္း၊ဆီလဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ၊ဆားလက္ဖက္စားဇြန္းတစ္ဝက္၊ ေရတစ္ခြက္ခြဲ(ေကာ္ဖီခြက္) တို႔ကို ဇလံုထဲထည့္၍ ဂ်ံ ဳမႈန႔္ အရည္ေပ်ာ္ေအာင္ေခါက္ထားပါ။
မကပ္တဲ့ ဒယ္အိုးျပားကို ဆီအနည္းငယ္သုတ္၍ မီးအပူေပးပါ။အိုးပူလာလ်ွင္ မုန္႔အႏွစ္ကို ဒယ္အိုးအလယ္ကေနထည့္၍ ဒယ္အိုးကို စက္ဝိုင္းပံုလွည့္ေပးပါ။ မုန့့့္႔အႏွစ္ရည္မ်ား ဒယ္အိုးအႏွံ ျ့ပန႔္သြားၿပီး ပါးလႊာေသာ အဝိုင္းပံု ဖက္ရြက္ ရပါမည္။
ၾကက္ဥသီးသန္႔ျဖင့္ လုပ္ထားေသာဖက္ရြက္ထက္ ဂ်ံ ဳမႈန႔္၊ၾကက္ဥအေရာျဖင့္ျပဳလုပ္ထားေသာ ဖက္ရြက္က ပို၍ႏူးညံ့ကာ စားေကာင္းပါသည္။
အစာလုပ္ရန္အတြက္ ၾကက္သား အစိတ္သားကို ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ ႏွင့္နယ္ၿပီး ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ ေရခန္းျပဳတ္ပါ။
ျပဳတ္ထားေသာၾကက္သားကို အမ်ွင္ေလးမ်ားရေအာင္မႊာပါ။ထို႔ေနာက္ ၾကက္သြန္နီကို ၾကက္သားမ်ွင္ပမာဏႏွင့္အညီ ပါးပါးလွီးထားပါ။
ဒယ္အိုးတစ္ခုထဲသို႔ ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္းထည့္၊အပူေပးကာ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီကို ဆီသတ္ပါ။ႏြမ္းလ်ွင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ငါးမႊာကို ေတာက္ေတာက္စင္းၿပီး ထည့္ကာ ဆီသတ္ပါ။ နႏြင္းမႈန႔္၊ အေရာင္တင္မႈန႔္ထည့္ၿပီး ၾကက္သားမ်ွင္ထည့္ပါ။ငံျပာရည္၊အခ်ိဳမႈန႔္လိုသလိုထည့္ကာ ႏွ့ံေအာင္ေမႊၿပီး ႏွံ႔စပ္လ်ွင္ မီးဖိုေပၚမွခ်ကာ အေအးခံထားပါ။
ခႏံုထုပ္လုပ္ရန္အတြက္ ၾကက္ဥဖက္ရြက္ကို ခင္းၿပီး ၾကက္သားၾကက္သြန္နီအစာပလာထည့္ၿပီးလိပ္ပါ။
လုပ္ရတာလဲလြယ္ကူၿပီး စားဖူးသူတိုင္းႀကိဳက္ႏွစ္သက္ေသာ ၾကက္သားခႏံုထုပ္ကို ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္ရည္ႏွင့္ တြဲဖက္ တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment