Monday, April 23, 2018

ၾကက္​သားခႏံုထုပ္​

  မိတ္​​ေဆြအ​ေပါင္​းအသင္​းမ်ားရဲ႕ အလႉပြဲ႐ွိရင္​ ဘုန္​းႀကီးအခ်ိဳပြဲအတြက္​ ကြၽန္​​ေတာ္​တကူးတက လုပ္​​​ေပး​ေလ့႐ွိတဲ့ မုန္​႔ပါ။
ကြၽန္​​ေတာ္​တို႔ ​ျမစ္​ဝကြၽန္​း​ေပၚ​ေဒသမွာ
အလြယ္​တကူဝယ္​လို႔မရတဲ့အျပင္​၊ သံဃာ​ေတာ္​မ်ား​ဘုန္​း​ေပးတဲ့အခါမွာ အသစ္​အဆန္​းျဖစ္​​​ေစတဲ့ ၾကက္​သားခႏံုထုပ္​ လုပ္​နည္​းပါ။

     အျပင္​ၾကက္​ဥဖက္​ရြက္​လုပ္​ရန္​ ၾကက္​ဥ(၆)လံုး၊ဂ်ံ ဳ ထမင္​းစားဇြန္​း (၁၀)ဇြန္​း၊ဆီလဖက္​ရည္​ဇြန္​း တစ္​ဇြန္​းခြဲ၊ဆားလက္​ဖက္​စားဇြန္​းတစ္​ဝက္​၊ ​ေရတစ္​ခြက္​ခြဲ(​ေကာ္​ဖီခြက္​) တို႔ကို ဇလံုထဲထည့္​၍ ဂ်ံ ဳမႈန႔္​ အရည္​​ေပ်ာ္​​ေအာင္​​ေခါက္​ထားပါ။
   မကပ္​တဲ့ ဒယ္​အိုးျပားကို ဆီအနည္​းငယ္​သုတ္​၍ မီးအပူ​ေပးပါ။အိုးပူလာလ်ွင္​ မုန္​႔အႏွစ္​ကို ဒယ္​အိုးအလယ္​က​ေနထည့္​၍ ဒယ္​အိုးကို စက္​ဝိုင္​းပံုလွည့္​​ေပးပါ။ မုန့့့္​႔အႏွစ္​ရည္​မ်ား ဒယ္​အိုးအႏွံ ျ့ပန႔္​သြားၿပီး ပါးလႊာ​ေသာ အဝိုင္​းပံု ဖက္​ရြက္​ ရပါမည္​။
ၾကက္​ဥသီးသန္​႔ျဖင့္​ လုပ္​ထား​ေသာဖက္​ရြက္​ထက္​ ဂ်ံ ဳမႈန႔္​၊ၾကက္​ဥအ​ေရာျဖင့္​ျပဳလုပ္​ထား​ေသာ ဖက္​ရြက္​က ပို၍ႏူးညံ့ကာ စား​ေကာင္​းပါသည္​။

    အစာလုပ္​ရန္​အတြက္​ ၾကက္​သား အစိတ္​သားကို ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္​႔ ႏွင္​့နယ္​ၿပီး ​ေရအနည္​းငယ္​ထည့္​ကာ ​ေရခန္​းျပဳတ္​ပါ။
  ျပဳတ္​ထား​ေသာၾကက္​သားကို အမ်ွင္​​ေလးမ်ားရ​ေအာင္​မႊာပါ။ထို႔​ေနာက္​ ၾကက္​သြန္​နီကို ၾကက္​သားမ်ွင္​ပမာဏႏွင့္​အညီ ပါးပါးလွီးထားပါ။
    ဒယ္​အိုးတစ္​ခုထဲသို႔ ဆီ ထမင္​းစားဇြန္​း ​ေလးဇြန္​းထည့္​၊အပူ​ေပးကာ ပါးပါးလွီးထား​ေသာ ၾကက္​သြန္​နီကို ဆီသတ္​ပါ။ႏြမ္​းလ်ွင္​ ၾကက္​သြန္​ျဖဴ ငါးမႊာကို ​ေတာက္​​ေတာက္​စင္​းၿပီး ထည့္​ကာ ဆီသတ္​ပါ။ နႏြင္​းမႈန႔္​၊ အ​ေရာင္​တင္​မႈန႔္​ထည့္​ၿပီး ၾကက္​သားမ်ွင္​ထည့္​ပါ။ငံျပာရည္​၊အခ်ိဳမႈန႔္​လိုသလိုထည့္​ကာ ႏွ့ံ​ေအာင္​​ေမႊၿပီး ႏွံ႔စပ္​လ်ွင္​ မီးဖို​ေပၚမွခ်ကာ အ​ေအးခံထားပါ။

     ခႏံုထုပ္​လုပ္​ရန္​အတြက္​ ၾကက္​ဥဖက္​ရြက္​ကို ခင္​းၿပီး ၾကက္​သားၾကက္​သြန္​နီအစာပလာထည့္​ၿပီးလိပ္​ပါ။
   လုပ္​ရတာလဲလြယ္​ကူၿပီး စားဖူးသူတိုင္​းႀကိဳက္​ႏွစ္​သက္​​ေသာ  ၾကက္​သားခႏံုထုပ္​ကို ႀကိဳက္​ႏွစ္​သက္​ရာ အခ်ဥ္​ရည္​ႏွင့္​ တြဲဖက္​ တည္​ခင္​းႏိုင္​ပါၿပီ။
                   ​ေက်းဇူးတင္​ပါတယ္​။

No comments:

Post a Comment